fotók

2019.08.17. 19:35

Ferrari, Porsche és egy 650 lőerős autó is felvonult Kaposváron

Amíg a Kaposvár Classic autós fesztivál indulói szombaton ebédeltek, azalatt a Fő utcán leparkolt gépcsodákat vették szemügyre az érdeklődők. Bőven akadt látnivaló: a legizmosabb négykerekű egy 650 lóerős Porsche volt, az autóipar legendái nemtől, kortól függetlenül rabul ejtették a nézőket.

Harsányi Miklós

– Ezzel az autóval fölényes győzelmet lehet aratni – mondta egy középkorú, aki egy tűzpiros Ferrarit méricskélt. Csaknem 50 autós nevezett a Kaposvár Classic túrára, szombaton délelőtt Hajmásról indultak és többek közt Gálosfa, Bőszénfa, Kardosfa, Szenna és Bárdudvarnok érintésével gördültek be Kaposvárra. A résztvevők vezettek és feladatlapot töltöttek ki, szorgosan gyűjtötték a pontokat. Sárközi András egy Porsche 911-est vezetett: az 1990-ben gyártott boxer motoros, 3600 köbcentis autó teljesítménye 250 lóerő. S ennyi idősen is lenyűgözően gyorsul.

 

– A jó társaság és a rendezvény hangulata miatt jöttem – mondta. – Rengeteg szép autót lehet látni, kiválóan érzem magam, jövőre is részt szeretnék venni a Kaposvár Classicon.

Egy 650 lóerős Porsche volt a csapat legizmosabb tagja, de a Volkswageneken és Mercedeseken kívül Chevrolet Bel Air és Polski Fiat 125-ös is erősítette a mezőnyt. Utóbbi 1973-ban gördült ki a gyárból, dupla karburátoros és 136 lóerős, csaknem 180-as végsebességre képes. Egy sötétkék 124-es Mercedes kupéval indult a rendezvényen Giber Vilmos: a hat hengeres, 3000 köbcentis jármű kiváló állapotának titka a lelkiismeretes karbantartás. Az egyik gyűjtő azt mondta: szakismeret, elszántság, s jó adag szenvedély szükséges a veteránautókhoz. Igaz, a törődést meghálálják a gépek. A nem mindennapos látványosság miatt dél körül benépesült a Fő utca, szelfik sokasága készült a veterán autók előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában