Vélemény

2019.08.04. 17:58

Tüntettek az állatvédők Siófokon, komolyabb büntetést sürgetnek

Együtt az erőszak ellen feliratos transzparensekkel vonultak állatvédők Siófokon, annak a kiskutyának az emlékére, amelyik egy konfliktus áldozata lett az egyik helyi apartmanban.

Kolumbán Tünde

Az állatvédők és szimpatizánsok az eset helyszínén mécseseket gyújtottak, majd nagyjából harmincan Siófok főterére indultak, hogy hangot adjanak az állatok jogainak és felhívják a figyelmet a nagyüzemi állattartás árnyoldalaira, az állatmenhelyek kétségbeesett helyzetére vagy épp a gyepmesteri telepeken alkalmazott erőszakra. A csendes megmozdulás budapesti ötletgazdája nem számított arra, hogy a Siófok Fő terén már nagyjából nyolcvanan jelzik részvétükkel, hogy kiállnak az erőszak minden formája ellen. A fiatal nő azt mondta, hogy egy ártatlanul áldozattá vált kiskutya miatt gyűltek össze, de az áldozata nem lehet hiába való.

A felszólalók között Lajos Valéria, a Siófoki Állatvédő Alapítvány egyik önkéntese többek között arról beszélt, hogy a gyepmesteri telepeken évente 150 ezer állat pusztul el, a telepeket pedig gyakran visszaélések és állatkínzások jellemzik. Az állatvédő szerint fenntartható gyepmesteri rendszerre volna szükség. – Az állatokkal szembeni erőszak azt jelzi, hogy nagy baj van az elemi emberség szintjén- kezdte beszédét Szokolay Zoltán, író, aki a csendes megmozduláson arra is kitért: jogszabályi módosítást szeretnének elérni, ezért a házelnökhöz fordulnak, hogy elérjék az állatkínzással összefüggő esetek büntetési tételének emelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában