választás

2019.09.16. 09:37

Két polgármester maradt kihívó nélkül

Véglegessé váltak a Somogy megyei városok polgármesterjelöltjeinek listája a Nemzeti Választási Iroda honlapjának tanúsága szerint.

Koszorus R.

London, 2014. május 25. Egy szavazó bedobja szavazólapját az urnába a londoni külképviseleti szavazókörben, a magyar nagykövetségen az európai parlamenti választások napján, 2014. május 25-én. A nagy-britanniai külképviseleten 701 magyarországi állandó lakcímmel rendelkezõ szavazó vetette fel magát a szavazólistára. MTI Fotó: Deme Dániel

Forrás: MTI

Fotó: Deme Dániel

Siófokon négy jelöltet vett nyilvántartásba a választási iroda, Lengyel Róbert jelenlegi polgármester ellen száll ringbe Balassa Béla, független, Ján Zoltán, az Együtt Siófokért és Gruber Attila, a Fidesz-KDNP jelöltje. Nagyatádon Ormai István ismét indul a Nagyatádért Egyesület színeiben, de újra megméreti magát Kárpáti László, a Fidesz-KDNP jelöltje is, illetve Murányi József független jelölt.

Fonyódon két kihívója akadt Hidvégi József Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltnek, Árok László és Kiss Zoltán gyűjtötték össze a szükséges ajánlásokat.

Barcson a városlakók a szavazólapon Koós Csaba Tibor, a Fidesz-KDNP, Horváth József, a Barcsért Egyesület és Anderné Röszler Erika a Jobbik, az LMP, a Momentum, a Mindenki Magyarországa, a Béke Egyesület és a Dél-Somogyért Egyesület közös jelöltje. Karvalics Ottó jelenlegi polgármester nem indul a mostani választáson.

Csurgón négy jelölt neve biztos a szavazólapon, Füstös János, a Fidesz-KDNP, és Ilia Csaba, Keszericze Gábor és Kurta Ferenc függetlenként szállnak versenybe a szavazók bizalmáért. Zamárdiban Benkő-Benczúr Balázs, Dudás Anita és Erdélyi Zsolt függetlenként indulnak a voksoláson a polgármesteri székért, Csákovics Gyula pedig a Fidesz-KDNP színeiben méreti újra meg magát. Balatonföldváron három jelölt közül választhatnak a szavazásra jogosultak Holovits Huba Fidesz-KDNP, Herényi Károly és Gáspár Imréné független jelöltek közül.

Balatonlellén Bór Norbert kormánypárti és Kenéz István jelenleg is regnáló független jelölt került nyilvántartásba.

Hárman szerepelnek majd a szavazólapon a marcali voksoláson, egyaránt a településvezetésért verseng a szavazatokért Kerekes József független, Sütő László a Marcali az Otthonunk Egyesület és Huszti Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje.

Balatonbogláron is két jelöltre lehet leadni a voksokat Mészáros Miklós, a Fidesz-KDNP és Szabó György, a Balatonboglár Városvédő Egyesület jelöltjére.

Úgy tűnik nem lesznek nagy izgalmak Igalon és Tabon, hiszen mindkét városban egyedüli polgármesterjelöltként a jelenleg regnáló polgármesterek (Obbás Gyula, illetve Schmidt Jenő) kerültek nyilvántartásba. Nagybajomban viszont biztosan változást hoz az október 13-i szavazás, hiszen Czeferener Józsefné nem indul, viszont a nyilvántartásba került Garzó Vanda, Kuckó Katalin és Pirka Mátyás, mint polgármesterjelöltek.

Lengyeltótiban Zsombok Lajos, fideszes polgármester mellett, Antyipenkó Éva, Károlyi Bálint és Nagy Máté jelöltették magukat a városvezetői pozícióra.

Kadarkúton Gulyás József, a Munkáspárt és Karsai József, a Fidesz-KDNP jelöltjére lehet szavazni.

Kaposváron négy jelöltet vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Iroda. Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester mellett ott lesz a szavazólapon Pintér Lóránd (PSZP), Nadrai József Norbert (Szőlősgazdák, illetve Horváth Ákos Ervin (Kaposváriakért Egyesület–DK–Jobbik–LMP–Momentum–MSZP)..

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában