filmkultúra

2019.09.10. 21:00

Százakat csalogat moziba a feliratos alkotás

A tizenkilencedik évadját kezdi meg ősszel a Szivárvány filmklub. Kéki Kálmán, a Szivárvány Kultúrpalota moziműsor szervezője elmondta: pár napja értékesítik a bérletek, eddig 140-en váltották ki kártyájukat.

Marosi Gábor

A korábbi évekhez hasonlóan most is több száz bérletes nézőre számítanak. A mozivásznon feltűnik majd Nicole Kidman, de egy ismert rendező Florian Henckel von Donnersmarck alkotását is láthatja a közönség.

– Általában úgy választok filmet, hogy előtte megnézem – avatott be a műsorösszeállítás folyamatába Kéki Kálmán. – De miután jó pár éve Art moziként üzemelünk, ezért rengeteg filmet amúgy is levetítünk, így kevesebb film marad, amit a filmklub kínálatába is be lehetne tenni. Ennek egyik hátulütője, hogy jó néhány olyan alkotás is van a műsorfüzetben, amelynek még csak ezután lesz az országos bemutatója és még nem tudtam megnézni. Ilyenkor azért utánanézek, hogy az adott film milyen díjat nyert, melyik fesztiválon szerepelt és olvasok róla kritikát is.

– A filmklubban mindig tíz alkotást mutatunk be. Két hetente van új vetítés, az Art Osztályban pedig havonta láthat a közönség egy-egy új filmet. Próbálok odafigyelni arra, hogy változatos legyen a kínálat. Most ősszel például egy spanyol filmmel indulunk, de lesz skandináv, kubai, német, amerikai és francia is. Nyilván ez attól is függ, hogy a forgalmazók mit mutatnak be, mert volt olyan évadunk, amikor túlnyomórészt amerikai és skandináv filmeket vetítettünk. Az Art Osztályba próbálok mindig valamilyen egzotikumot becsempészni, idén izlandi és dél-koreai filmet is láthat majd a közönség. Az alkotások zöme egyébként feliratos – tette hozzá Kéki Kálmán. A Szivárvány filmklub első vetítése szeptember 16-án, az Art Osztályé 23-án lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában