Helyi közélet

2019.10.08. 11:30

A novellista a meseíró árnyékában

Boldog vagyok, hogy Lázár Ervin kultuszát sikerül építenem! – mondta Komárom Gabriella, kaposvári irodalomtörténész és író.

K.G.

Komáromi Gabriella Lázár Ervin novelláiról beszélgetett Lőrincz Sándor újságíróval a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban. Nemrég jelent meg a Játék álarcban című kötet, amely Komáromi Gabriella szerkesztésében tartalmazza a nagy író novelláit a legkorábban fellelhető publikációitól kezdve, és korábban lappangó műveket is tartalmaz.

1957-ben a Somogyország irodalmi pályázatának harmadik díját a Kóborvér című novellával a 21 éves egyetemi hallgató, Lázár Ervin nyerte. Komáromi Gabriella hozzátette: ugyanarról a tőről fakadtak az író meséi és novellái, és gyakran nem döntötte el, hogy mit akar. A novellista mégis a meseíró árnyékában maradt, pedig írt misztikus és realisztikus novellát éppúgy, mint játékos abszurdot vagy mesenovellát. A beszélgetést Orlik István színész felolvasása színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában