fotók

2019.10.10. 19:38

Erdei trófeamustrát tartottak a nagysalléri vadászházban

Nyolcadik alkalommal adott otthont a SEFAG Zrt. nagysalléri vadászháza a gímszarvasbőgést lezáró trófeaszemlének.

Marosi Gábor

Az idei szezonban százötvenegy gímbikát ejtettek el a vadászok, ebből száznegyvenkettő állatnak a trófeája került közszemlére. A legnagyobb trófeatömegű állatot a Nyugat-Zselicben lőtték ki, ennek a súlya tizenhárom kiló harminc deka volt. A gímek mellett huszonhét dámbika trófeáját is szemügyre vehették az érdeklődők.

Száznegyvenkettő gím és huszonhét dám bika trófeáját mutatták be csütörtökön a Sefag Zrt. nagysalléri vadászházánál. A legnagyobb trófeatömegű gímbikát a Nyugat-Zselicben ejtették el, tömege tizenhárom kiló harminc deka volt. A legmagasabb bírálati pontot egy, a szántódi vadászterületen lelőtt bika trófeája érte el, amely 234,08 pontot kapott. Varga Gyula, a Sefag Zrt. vadgazdálkodási osztályvezetője kiemelte: az elejtett bikák hetvennyolc százaléka büszkélkedhet érmes minősítéssel.

Varga Gyula hangsúlyozta: a szakemberek azzal, hogy hagyták „beérni”, korosodni az ígéretes trófeájú bikákat, jelentős eredményt értek el a minőségben és a vadgazdálkodás nimbuszát is emelni tudták. Hozzátette: ez azért is fontos, mert vadászkörökben éllovasnak számít a somogyi gímállomány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában