Közgyűlés

2019.10.25. 17:30

Közösen építenék Somogy jövőjét a megyei képviselők

Ismét Biró Norbertet választotta elnökének a Somogy Megyei Közgyűlés. Az régi-új elnök az alakuló közgyűlésen hangsúlyozta: a cél továbbra is felülemelkedni politikai, világnézeti ideológiákon.

Koszorus Rita

Gyenesei István korelnök vezényletével kezdte meg első ülését a megválasztott Somogy Megyei Közgyűlés, aki az alkotó együttműködés reményével köszöntötte a képviselőket. Ezután Tossenberger János, a Területi Választási Bizottság elnöke ismertette az október 13-i voksolás eredményét. Somogy megyében 434 szavazókörben voksoltak a választók a megyei listákra.

A képviselők átvették megbízólevelüket, majd ünnepélyesen esküt tettek. A Somogy Megyei Közgyűlésben ugyan ismét a kormánypárti koalíció került többségbe, de jelentősen átalakult a testület. Heten már korábban is a megyéért dolgoztak, Rákóczy Attila, a Demokratikus Koalíció színeiben pedig visszatért a megyeházára. Újonnan látja el megyei képviselői tisztségét Szajcz Adrián, Koós Csaba, Bogdán Dániel, Németh Lajos (Fidesz-KDNP), Stikel János (Somogyért Egyesület), valamint Anderné Röszler Erika (Jobbik). Teljesen új színt hozott a Somogy Megyei Közgyűlésbe a Momentum Mozgalom, amelyet Balla Péter képvisel. Az október 13-i voksolás után az MSZP egyetlen mandátumot sem tudott szerezni a megyei grémiumban.

A megyei közgyűlés elnökének Huszti Gábor, a Fidesz-KDNP képviselője Biró Norbertet javasolta. S mivel a testület többi tagja is egyetértett a javaslattal, az ő személyéről voksoltak a titkos szavazáson. A megyei képviselők 11 igen és 4 tartózkodás mellett újraválasztották Biró Norbertet a tisztségre. – A kampányidőszak nyugodt volt és egymást tiszteletben tartó – kezdte első elnöki beszédét Biró Norbert. – Abban bízom, hogy ez várható a következő öt évben is. A cél nem változott, felülemelkedni különbözőségeken és együtt dolgozni a megyéért.

A megyei közgyűlésbe a Fidesz-KDNP színeiben kilenc, a Somogyért Egyesületből kettő, a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól kettő, a Momentum és a Demokratikus Koalíció egy-egy képviselő jutott be. A megyei elöljárók most nem választottak alelnököket, Biró Norbert elnök kérdésünkre elmondta: ezt a november 8-i ülésen teszik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában