segítő kéz

2019.11.20. 17:30

Nélkülük szegényebb lenne a város: a szociális dolgozókat ünnepelték

Óriási felelősséggel és elhivatottsággal jár a szociális munka – hangzott el a városháza dísztermében azon a szerdai ünnepségen, ahol a szociális szférában dolgozókat köszöntötték.

K.G.

A gazdagodó településeken is találkozhatunk szociális problémákkal, ezért kiemelten fontos ez a munka, jelentette ki Szita Károly polgármester, és hozzátette: a szociális munkások nélkül szegényebb lenne a város. Arról beszélt Oláh Lajosné, a téma polgármesteri megbízottja is, hogy mindig lesznek önhibájukon kívül elesettek és kirekesztettek, akik segítséget kérnek, és értük csak önzetlenül lehet tenni.

A megyeszékhelyen a szociális ágazatban dolgozó több mint ötszáz alkalmazott közül nyolcan kaptak elismerő oklevelet az ünnepségen: Duchajné Bacsadi Ágnes családgondozó és esetmenedzser, Kovács Gergely addiktológiai szakember és intézményvezető, Nagy Gabriella, a Liget Idősek Otthona ápolója, Salamon Rita, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás gondozónője, Sherer Péterné és Vajda Józsefné, a Csertán Márton Idősek Otthona gondozónője illetve főnővére, Szabóné Lukács Tünde, a kaposvári családsegítő szociális munkása, és Wolf Róbert, a Bulisegély szolgáltatás koordinátora, intézményvezető-helyettes. A rendezvényen köszöntötték Turnár Jánosnét, a Kaposvári Szociális Központ vezetőjét, aki a központi ünnepségen a Parlamentben Pro Caritate díjat, illetve Nagyné Horváth Mónikát, népjóléti referenst, aki A szociális munkáért díjat vehetett át a szociális munka napjának alkalmából.

Az ünnepség részt vevő Bíró Dániel, a Borostyánvirág Anyaotthon vezetője a szociális ágazat helyzetét firtató kérdésünkre elmondta: nagy kihívás előtt áll a szociális szakma a szakemberhiány miatt. Az utóbbi időszakban volt előrelépés az ágazat megbecsültségében, de még további bérfejlesztés és életpályamodell is szükséges volna, ami a fiatal pályakezdőknek csáberőt jelenthet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában