elismerés

2019.12.17. 20:00

Díjesővel ismerték el a somogyi vállalkozók helytállását

A SKIK keddi 2019-es évzáró ünnepségén Tell János kapta a Somogy Gazdaságért Életműdíjat. Varga József, az iparkamara elnöke méltatta a somogyi vállalkozók munkáját, s adta át az elismeréseket.

Harsányi Miklós

– Öröm, hogy ezúttal is ilyen szép számban jöttünk össze – mondta Varga József, a SKIK elnöke. – Sikerült a díjakat titokban tartani, azt akartuk, hogy mindenki számára meglepetés legyen. A kitüntetés értékét jelzi, hogy a kamarai tagok közül választották ki a leginkább elismerésre méltó somogyi vállalkozókat, cégeket.

A Somogy Gazdaságáért díjat a Kométa Zrt nyerte el, amit Hollósy Tibor ügyvezető-helyettes vett át. Tell János, a Kapos Galván Kft. ügyvezetőjének ítélték oda a Somogy Gazdaságáért Életműdíjat: a 74 éves szakember 1964-ben elektroműszerész tanulóként került a kaposvári Vasipari Szövetkezethez, ahol szervizvezetőként és később elnök-helyetteként is dolgozott. Az 1993-ban alapított, évi csaknem 200 millió forint forgalmú kft. 16 dolgozót foglalkoztat.

 

– Jól titkolták a díjat, nagyon örülük az elismerésnek – mondta Tell János. – Akár kisebb vagy nagyobb cégről van szó, szerintem döntő, hogy a vállalkozás vezetője elkötelezett legyen a minőség iránt. Kitartóan, végig nagy lendülettel érdemes dolgozni, meggyőződésem, hogy a tartósan eredményes gazdálkodás alapja a csapatmunka.

Az Év Somogyi Vállalkozása Díjat – a mikrovállalkozásoknál – a Kvalitás Kft. kapta, a kisvállalkozásoknál a Slendy Kft. érdemelte ki a díjat, a középvállalkozások közül a Vabeko Kft-t tüntették ki. Az elnökség évente két Somogy Szakképzésért díjat adományoz: a vállalkozásoknak szóló elismerést a Metallux Zrt.-nek ítélték, a természetes személyeknek járó kitüntetést Ható András, a Kétmester Kft ügyvezetője vehette át. A Somogy Idegenforgalmáért Díjat a Pomucz testvérek kapták. A Fino-Food Kft. hitvallása, hogy a minőség érdekében fontos megőrizni a hagyományokat, de közben nyitni kell az innovatív, modern megoldások felé: a kaposvári céget a Somogyi Innovációjáért Díjjal tüntették ki, míg az Öko-Sió Kft.-t a környezetvédelemért járó elismeréssel jutalmazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában