fotók és videó!

2019.12.31. 15:37

Idén utoljára futottak ki a vitorlások

Hetedik alkalommal futottak ki a vitorlások az év utolsó napján Balatonlellén. Tizenhárom hajón több mint félszázan vettek részt a Szilveszteri Regatta Vitorlásversenyen. Idén egy nehéz helyzetbe került keszthelyi családot támogatták a nevezési díjakkal.

Góz Lilla

Kiváló szélben és ragyogó napsütésben indult el a hetedik Szilveszteri Regatta. Lassan már meg sem lepődünk, amikor télvíz idején hajók lepik el a Balatonlelle előtti vízterületet.

– A téli vitorlás versenysorozat nem titkolt célja a szezon hosszabbítás, szeretnénk megmutatni, hogy a Balaton télen is hajózható és biztosítjuk, hogy a sportág szerelmesei decemberben is hódolhassanak a vitorlázásnak – mondta el Tóth Balázs, a BL Yacht Club ügyvezetője. Hozzátette: a versenyek évről évre népszerűbbek és egyre több vitorlázó vesz részt rajtuk. A szervezők, a BL Yacht Club és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata egy Keszthelyen élő édesanyát és gyermekét támogatták, minden résztvevő nevezési díjából ezer forintot utalnak el a családnak.

– Személyesen ismerem a Keszthelyen élő Ricsit és édesanyját, Ritát, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe – mondta el Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. Luszivel óránként lehetett sétahajózni a Balatonon. A mozogni vágyóknak a műjégpályája és a vízre épített szauna várta. A téli vitorlás versenysorozat februárban folytatódik a Farsangi Regattával, majd márciusban jön a Tavaszi Regatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában