Mikulás

2019.12.18. 21:00

Meglepetés várta a Fecskeparti Óvoda lakóit

Több évtizedes hagyománya van már az adventi készülődésnek a fonyódi Fecskepart Óvoda és Bölcsődében. Idén pedig megújult és már egy nagyobb épületben lepte meg a gyerekeket a télapó, s persze eljön majd a Jézuska is.

Koszorus Rita

Fotó: Gal Tamas - Fonyod Media

– Már majdnem tizenöt éve hagyomány, hogy a városi karácsonyi ünnepség legjobban várt része az ovisok pásztorjáték-előadása – mondta lapunknak Szántó Andrea intézményvezető. – Erre évről évre másik csoport készül.

Ezenkívül a csoportokban is emelkedett a hangulat, amelyért az óvónők sokat dolgoznak. Igyekeznek minél több bensőséges pillanattal megajándékozni a gyerekeket, ezért sosem maradhat el a hagyományos készülődés. Ilyenkor a kicsik is részt vesznek a karácsonyfadíszek készítésében és a mézeskalácssütésben. – Ez az adventi teadélutánban csúcsosodik ki – tette hozzá Szántó Andrea. – A szülőket, családtagokat meghívjuk ilyenkor a gyerekekhez, és helyi fazekas- és iparművész, valamint mézeskalácsos segítségével készíthetnek a megjelent vendégek tárgyakat, persze az óvodai dolgozók segítségével. A téli kirándulás minden évben az adventhez kapcsolódik, az idén újra a vörsi élő betlehemet nézték meg a fonyódi apróságok.

A készülődésnek persze még koránt sincs vége, mert a Jézuska sem feledkezik meg a fonyódi ovisokról. – A karácsonyt megelőzően titokban díszítjük fel a fát, és amikor reggel megérkeznek, már a feldíszített fa fogadja őket, így lesz igazi a meglepetés – mondta az intézményvezető. – Öt-hat éve kaptunk a várostól egy faragott betlehemet, és tavaly egy másikat. Az új épületben már mindkettőt el tudtuk helyezni.Koszorus Rita

Mozgásra hív a tér

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) 239 millió forintot nyert Fonyód a Fecskepart Óvoda és Bölcsőde épületének korszerűsítésére. Így alakították ki a tornatermet. – A testnevelés-foglalkozások eddig az aulában zajlottak, de a felújítás után már megfelelő helyen mozoghatnak a gyerekek – mondta Szántó Andrea. – Itt kapott helyet a néptánc, a zeneovi-foglalkozás, a speciális fejlesztések és az ovifoci-edzések is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában