év végi honorálás

2019.12.19. 17:30

Ünnepek előtti juttatás: dolgozóik egész éves munkáját köszöni meg a MÁV

Megyénkben közel ezer somogyi vasutas részesült az év végi egyszeri juttatásban: Somogyban is jellemzően 30 ezer és 80 ezer forint közötti összeget kaptak a dolgozók szerdáig, a juttatás összege és formája az adott MÁV társaság lehetőségei függvényében eltérő volt.

Harsányi Miklós

Fotó: LANG ROBERT

Országosan a dolgozók csaknem háromnegyede, több mint 30 ezer vasutas részesül anyagi juttatásban.

Közlésük szerint, a cég 2020-ban is nagy energiát fordít az utánpótlás biztosítására. A MÁV kommunikációs igazgatóságától tudjuk, a vasúttársaságnak Somogyban mintegy 1100 munkavállalója van. Megyénkben jegyvizsgáló, kocsivizsgáló valamint alapfokú állami iskolai végzettséggel betölthető térközőr munkakörbe keresnek munkatársat.

– A MÁV 2016-ban 60 pontos akciótervet dolgozott ki, melynek részét képezi az állásbörzék szervezése, új munkaköri és bérezési rendszerek bevezetése, az öngondoskodás támogatása, s a képzési rendszer átalakításán kívül a munkakörülmények folyamatos javítása is – tájékoztatott a vasúttársaság. – A MÁV szakmai képzéseit a Baross Gábor oktatási központ szervezi, ami a speciális vasúti szakember-utánpótlás fontos képzőbázisa.

A kiemelt munkakörökben – többek közt jegyvizsgáló, kocsirendező, forgalmi szolgálatevő, felsővezeték-szerelő, váltókezelő – folyamatosan indítanak tanfolyamokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában