Segítség

2020.02.08. 08:00

Virágláda és játék lehet az áruházi zsetonokból

Ön választ, mi segítünk címmel a Tesco hetedik alkalommal hirdette meg programját a civil szervezeteknek.

Harsányi Miklós

A vevők térségünkben három csoportra voksolhatnak, s a kaposvári és a dombóvári áruházakban szavazhatnak a vásárlás után kapott zsetonnal.

Térségünkben a Cserénfai Közösségi Ifjúsági Egyesület, a kaposvári Nevetnikék Alapítvány és a dombóvári Családi Ifjúsági Polgári Sport Szervezet (Csipssz) között zajlik a verseny, szavazni január 20 és február 16 között lehet. Négyszázezer forintot kap az a civil szervezet, amelyik a legtöbb zsetont kapja, a második helyezett 200 ezer, a harmadik százezer forintot. Fehér Margit, a cserénfai egyesület képviselője hangsúlyozta: kiemelt feladatnak tartják a település, a környezet szépítését. Ha nyernek a pályázaton, abból virágokat, virágládákat és padokat is vásárolnak, s olyan felszereléseket, amelyek segítségével még otthonosabbá, barátságosabbá válhat a közterület.

Együtt akarják tovább csinosítani a községet, s a tervezett programokkal a helyi közösséget is igyekeznek méginkább összekovácsolni. Fehér Margit szerint az áruházlánc kezdeményezése hasznos lehetőséget teremt a civil szervezeteknek, a pénz pedig kézzel fogható segítséget nyújt számukra.

– A Cserénfai Ifjúsági Közösségi Egyesület, azaz a CSIKE 2015-ben alakult meg – tájékoztatott Fehér Margit, a csapat képviselője. – Közösségépítés, programok szervezése, továbbá hagyományőrzés: többek közt ez szerepel a céljaink között. A csapat nevéhez már számos rendezvény kapcsolódik, így húsvéti és karácsonyi játszóház, gyereknap, továbbá szüreti piknik, Márton-napi vigasság és a karácsonyi műsor is. A tagoknak igényük és ötletük is van a község kellemes környezetté alakítására, az egyesület tevékenysége során szépülnek a terek.

A Nevetnikék kaposvári csapata tavaly júniusban újraindította önkéntes programját a megyei kórházban. Csernákné Matuca Ivett, a helyi szervezet vezetője azt mondta lapunknak: a fekvőbeteg osztályon gyógyuló gyermekeket rendszeresen látogatják, s kézműves, zenés, játékos foglalkozásokat szerveznek számukra. A gyerekeket is bevonják a programjaikba. Ha a kaposvári civil szervezet kapná a főnyereményt, képviselőjük szerint a pénzből interaktív fajátékokkal lepnék meg a gyermekosztály lakóit, s önkéntesek felkészítésére is jutna az összegből. Csernákné Matuca Ivett kifejtette: jelenleg hetente két alkalommal keresik fel a Kaposi Mór Oktatókórházat, ám céljuk, hogy mindennap ellátogassanak az intézményben lévő gyermekekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában