japán cseresznyefák

2020.03.10. 18:57

Újabb utca borul majd virágba Kaposváron

Nyolcvanhárom koros díszalmafát cseréltek japán díszcseresznyére a kaposvári Kassa utcában.

Góz Lilla

Fotó: LANG ROBERT

– Hatvan japán díszcseresznyét ültettünk, azért ezeket a növényeket választottuk, mert a Temesvár utcában már kedveltek voltak a városlakók körében – mondta el Herczeg Attila, a kaposvári városgondnokság vezetője. – A Kassa utcai lakók örülnek az új növényeknek, ugyanis a díszalmafák termései és levelei sok bosszúságot okoztak nekik. Már az idén májusban virágba borulnak a nagyobb méretű csemeték.

Herczeg Attila hozzátette: még tavaly decemberben Kaposvár is csatlakozott az Országfásítási Programhoz, hogy továbbra is a legzöldebb városok között lehessen. 2030-ig a somogyi megyeszékhelyen 6000 új fát ültetnek. Ahol szükséges, az időseket kivágják és újak kerülnek helyükre. – Tíz műszerrel megvizsgáljuk, milyen belülről a fák törzse, ez alapján meg tudjuk állapítani, mennyire kell visszametszeni, csonkolni, esetleg kivágni a korosabb fákat – jegyezte meg Herczeg Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában