segítség

2020.04.29. 14:00

Szarvasfarmon főtt a kaposvári életmentők ebédje

Húsz kiló szarvasborjúhúsból készítettek ebédet a kaposvári mentőállomás dolgozóinak a somogyi vadászok kedden délelőtt. A bőszénfai szarvasfarmon a szakácsok a fokhagymás sült mellé krumpligombócot tálaltak.

Góz Lilla

Fokhagymaillatba burkolózott a Kaposvári Egyetem bőszénfai szarvasfarmja kedden délelőtt. Nagy volt a sürgés-forgás a konyhában. A dolgozók húsz kilónyi szarvasborjúhúsból főzték az ebédet. – Egy bevált, régi bivalyhúsos receptet adaptáltunk, így fokhagymás szeletet készítettünk, amelyhez tejfölös krumpligombócot tálaltunk köretként – mondta el Nagy János, a szarvasfarm vezetője. Tekintve, hogy fiatal állat húsából készült az ebéd, nem kellett sokáig főzni a zsenge alapanyagot. Mint megtudtuk, a szarvasfarm vendégeinek többsége szívesen fogyaszt vadhús, ám a gyerekek körében még mindig nem igazán népszerű a különleges, erdei lakoma. – A fiatalok körében a rántott csirkemell a sláger, kevésbé próbálják ki az újat, sok múlik a szülőkön is, hogy lehetőséget adnak a vad kóstolására – jegyezte meg Nagy János.

Az Agrárminisztérium tájegységi fővadászai ötlete alapján egy országos kezdeményezés indult, miszerint a járványhelyzetben vadhúsból készült ételekkel vendégelik meg az egészségügyi intézmények és a mentőállomások dolgozóit. – Elsőként a kaposvári mentőállomásra vittünk ötven adagnyi ebédet, amelyhez az alapanyagot a Gyótai Vadásztársaság biztosította, az ételeket pedig a szarvasfarmon készítették el – mondta el Fekete István tájegységi fővadász. A következő két hétben folytatódik a jótékony kezdeményezésük. Országszerte több egészségügyi intézmény dolgozóit lepik meg vadhúsból készült ételekkel. Lesz olyan kórház is, ahová alapanyagot szállítanak.

– Szeretnénk az egészségügyi dolgozók munkáját elismerni a kezdeményezésünkkel, köszönetet mondani a járványhelyzetben való helytállásukért, és nem titkolt célunk a kitűnő magyar alapanyagot, a vadhúst népszerűsíteni – tette hozzá a tájegységi fővadász. A tájegységi vadászok mellett a közelmúltban az Országos Magyar Vadászkamara Somogy megyei területi szervezete is segítséget nyújtott az egészségügyi dolgozóknak. Egymillió forintot adtak a Kaposi Mór Oktató Kórház alapítványának, hogy segítsék az ápolók, orvosok munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában