állami támogatás

2020.04.08. 16:16

Teljes gőzre kapcsolhat a nagyatádi CT

Állami támogatással működhet tovább a nagyatádi Verkman Simon CT Diagnosztika. Ezzel csökkenhet a Nagyatádi Kórház adóssága, s a betegek finanszírozott formában vehetik igénybe a szolgáltatást.

Koszorus Rita

Az egészségügyi világnaphoz kapcsolódóan jelentette be Szászfalvi László, országgyűlési képviselő a Nagyatádi Kórházban a Verkman Simon CT Diagnosztika egészségbiztosítási támogatását. – Április elsejétől az egészségbiztosítás minden tekintetben befogadta a nagyatádi CT működését – mondta a honatya. – Ez azt jelenti, hogy mostantól kezdve a kórházban 2019-ben átadott létesítmény teljes gőzzel tud tevékenykedni.

Eddig ezer beteg vizsgálatát végezték el az egységben, amely egy több évtizedes álom valóra válása volt a nagyatádiaknak és a térségben élőknek.

Várhatóan a következő időszakban ez a szám emelkedni fog, tette hozzá Szászfalvi László. Az országgyűlési képviselő kiemelte: a CT a jövőben 24 órában üzemel majd, így minden ellátást megkaphatnak azok a páciensek, akiknek erre van szükségük.

– Eddig csak a fekvőbeteg ellátásban tudott segítséget nyújtani ez az eszköz – mondta a politikus. – Az elkövetkezendő időszakban kiteljesedhet ennek működése, mivel a befogadás által éves szinten 121 millió forintos támogatást fog kapni.

Ez azt jelenti, hogy havonta 10 millió forinttal nő a finanszírozási összeg, amely a kórház további működése biztonságosságához járul hozzá.

Szászfalvi László a sajtótájékoztatón megköszönte az egészségügyi dolgozók munkáját és emlékeztetett: a remények szerint nyár elejéig mindenki megkapja az 500 ezer forint illetménykiegészítést, amelyet korábban jelentettek be.

A járványügyi helyzetre való tekintettel ismertette: az elmúlt időszakban az aktív ágyakból hatvan elkülönítésére vonatkozó döntés született, amelyeket arra az esetre tart fent a kórház, ha berobbanna a vírus. Az intézmény készen áll a betegek fogadására, s a dolgozók számára minden segítség a rendelkezésükre áll, amelyre szükség lehet az elkövetkezendő időszakban.

Szászfalvi László azt mondta, mindenre fel kell készülni, s különösen igaz ez a húsvétra, amikor – ugyan tévesen – lazábban értelmezhetjük a korlátozásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában