különleges díjazás

2020.06.09. 17:30

A tehetségekre építik a balatoni szakképzést

Küzdelmes, ám sikeres tanév végén köszöntötte legkiemelkedőbb tanulóit Siófoki Szakképzési Centrum. A Balatonboglári Gömbkilátóban tartott ünnepségen Szamosi Lóránt kancellár a balatoni szakképzés lehetőségeiről is beszélt.

Koszorus Rita

Az elmúlt tanév nagyon küzdelmes volt a pedagógusoknak és a diákoknak egyaránt, a koronavírus járvány miatt a tanulók a tanév utolsó hónapjaiban kiszorultak az iskolákból. Igaz volt ez a szakképzésre is, ennek ellenére mégis szép sikereket értek el a Siófoki Szakképzési Centrum diákjai és pedagógusai. Mészáros Miklós, polgármester és Balogh Krisztián, a Mathiász János Szakgimnázium igazgatója házigazdaként köszöntötték az ünnepség résztvevőit. – Ez a tanév minden bizonnyal be fog kerülni a történelemkönyvekbe – mondta Horváth Péter, a centrum főigazgatója. – A tehetségek az idén is megtalálta útját, bármilyen nehéz körülmények között kellett bizonyítaniuk. Ebben szakértő pedagógus kollégák segítették a diákságot.

 

Szamosi Lóránt a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja a szakképzés jövőjéről beszélt. – Jók a kilátásaink – mondta utalva az emblematikus helyszínre és a várható változásokra. – Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy egy mini Szilícium-völgy kezd kialakulni itt a Balatonnál. Hiszen Balatonlelle, Balatonboglár és Fonyód olyan cégekkel is rendelkezik, amelyek a digitális technológiát részesítik előnyben. Ez különösen fontos a Balatonnál, ahol a természetvédelem miatt korlátozottan lehet ipari tevékenységet folytatni. Kiemelte: egy olyan balatoni szakképzés megteremtésében gondolkodnak a Siófoki Szakképzési Centrumnál, ami alkalmazkodik az adottságokhoz. S ehhez olyan elhivatott tehetségek is kellenek, mint azok a fiatalok, akik kitüntetést kaptak.

Pedagógusok és diákok a legkiválóbbak között

Antal Szilveszter, a SSZC Bacsák György Tagintézményében tanul, jelenleg épület- és szerkezetlakatos szakmában. Amely már az országos szakmai versenyen első helyezett fiatal második szakmája lesz. – Mindenhonnan hallom, hogy több funkciósnak kell lenni és próbálom

megtalálni a helyem – mondta kérdésünkre a kitüntetett fiatal. – Elvégeztem a villanyszerelőt, aztán a szerkezetlakatost választottam, mert abban kreatív lehetek. Szilveszter is kiváló tanuló címet kapott, négy társával együtt, s négy pedagógus részesült a centrum kiváló pedagógusa díjban. Mellettük pedagógiai emlékérmet kapott öt kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó pedagógus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában