fejlődés

2020.06.01. 14:27

Új üzem nyithat Kaposváron

Nincs akadálya annak, hogy szeptemberben megkezdje működését a BM Heros Zrt. új kaposvári üzeme, ahol tűzoltó- és mentőautók felépítményeinek gyártását tervezik.

Koszorus Rita

A Dombóvári úti üzemcsarnok építése nem állt le a járvány idején sem, szemmel láthatóan jól halad a munka. Az építkezés állapotáról Szita Károly, Kaposvár polgármestere, Neszményi Zsolt kormánymegbízott és Rajnai Attila, a BM Heros Zrt. vezérigazgatója személyesen tájékozódtak. Szita Károly a helyszínen elmondta: Kaposvárnak nagyon fontos ez a beruházás, hiszen a vírus miatt kialakult válság megkurtítja a megyeszékhely iparűzési adó bevételeit is.

 

Kaposváron is érzik a visszaesést, igaz kisebb a munaknélküliek számának emelkedése, mint az országos átlag. A 32 hektáros ipari park első betelepülője a BM Heros Zrt., ahol 3 ezer négyzetméteren gyártják majd a speciális felépítményeket a szakembereket. Egy tanműhelyt is létesít a társaság a területen, amely a jövő szakembereinek képzését szolgálja majd. S így elindulhat a szakemberképzés Kaposváron, ráadásul a Kaposvári Egyetemen szintén szeptemberben indul a villamosmérnök képzés. Ezzel erősödik a megyeszékhely gazdasági helyzete és még kedvezőbb helyszín lehet a cégek számára. A BM Heros Zrt. 100 embernek ad munkát Kaposváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában