galéria és videó!

2020.07.10. 14:20

A Napfényen frissültek az ormányosok

Rendőri felvezetéssel vonultak végig a Magyar Nemzeti Cirkusz balatonlellei sátrától a strandig az elefántok és ifjabb Richter József társulatának tagjai. Ezzel lényegében bemelegítettek a cirkuszok éjszakájára.

Koszorus Rita

Fotó: NEMETH LEVENTE

Különleges vendégek jelentek meg péntek délelőtt a balatonlellei Napfény strandon. Mambó, Nanda és Szimba is megérkezett Balatonlellére, miután a vírusveszélyes időszakban a szadai szafariban örvendeztették meg a látogatókat.

Senkinek sem lehet kétsége afelől, hogy a hím és a két nőstény elefánt királyi életet él ifjabb Richter József és társulata jóvoltából, hiszen az állatok érkezésüket követően nem sokkal hűsítő élvezetekben részesültek.

 

A már-már hagyományos elefántfürdetés idén sem maradhatott el. – Kilencedik alkalommal rendeztük meg az elefántfürdetést – mondta ifjabb Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója. – Hatalmas sikerünk volt, hiszen ilyen sokan még sosem voltak kíváncsiak erre.

Az elefántok pedig élvezettel a frissítő vízsugarakat, a 4 tonnás állatokon szinte látszott az öröm. – Az ő bőrük jóval vastagabb, mint a miénk ezért jobban bírják a meleget – mondta ifjabb Richter József. – De természetesen nekik is melegük van a kánikulában, persze nem annyira, mint Afrikában.

A ráadás Mambo, Nanda és Szimba számára a fürdetés végén a hatalmas gyümölcskosár volt, amelyet azon nyomban elfogyasztottak.

A Napfény Strandra egy időre tulajdonképpen beköltözött a cirkusz, tette hozzá a direktor: a közönség ízelítőt kapott a cirkuszok éjszakájára meghirdetett programból. A halálgömbben köröző motorosokat, is láthatták. Őket és a három elefántot is megtekinthetik a cirkuszok világa iránt érdeklődők pénteken és szombaton is a cirkuszok éjszakáján, Balatonlellén a Magyar Nemzeti Cirkuszban.

Mivel korlátozások nincsenek, teljes kapacitással működik a cirkusz. Richter József elmondta: nagyon sokan váltottak jegyet az előadásokra, de még mindig lehet jegyet kapni a helyszínen és az idei évtől online is megváltható a belépő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában