konzultálás

2020.07.27. 20:00

Válaszokat adnak a somogyiak

Nagy Ildikó a Filmgyárban és színházakban dolgozott Budapesten, csak később költözött Siófokra, hogy a Balaton-parton töltse a nyugdíjas éveit. Minden kormányzati konzultációban részt vesz, de a vírus elleni védekezésről szólót különösen fontosnak tartotta, és megtiszteltetésnek érezte, hogy kikérték a véleményét.

K.G.

– Mindenkinek fontos, hogy egyre jobb és biztonságosabb országban éljünk! – indokolta meg a részvételét. – Én 65 év feletti vagyok, de egy kicsit tartok attól, hogy visszahozzák az idősek vásárlási idősávját, mert a kortársaim közül sokan nehezen viselték. Nem mindenki tartotta be a megfelelő távolságot, ez zavaró volt.

Nagy Ildikó reális veszélynek tartja a fertőzés második hullámát, de abban reménykedik, hogy minél hamarabb feltalálják az oltóanyagot. A Balaton-parton most nagy a tömeg, sok a turista, be kell tartani az óvintézkedéseket, tette hozzá.

Az idős, 70 év feletti szüleinek egészségéért aggódik Csizmás Arnold, balatonszárszói vállalkozó, ezért is töltötte ki és küldte vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet. Az a véleménye, hogy a gazdaság nem állhat le azért, mert néhányan nem veszik szigorúan azokat az intézkedéseket, amelyeket a kormány elrendel a vírus visszaszorításának érdekében. Az emberekkel beszélgetve azt tapasztalta, hogy a legtöbbnek fontos a járványügyi védekezés, de a nagy nyári melegben a maszkviselés megviseli a Balatonon nyaralókat. Számára a legkiemelkedőbb feladat az idősotthonok védelme, mert az ott élőket tartja a legkiszolgáltatottabbaknak.

– Kitöltöttem a konzultációt, mert fontosnak tartom, hogy megkérdezik a véleményünket! – mondta a 36 éves Tóth Mónika, aki szociális területen dolgozik a déli parton. – Interneten küldtem vissza a válaszaimat. Lényegesnek tartom, hogy a határok lezárásával is védekezzünk, ha a járványügyi helyzet ezt indokolja. Tartok a járvány második hullámától, de ha figyelünk egymásra, akkor csökkenthetjük a veszélyét.

A válaszokat augusztus 15-ig küldhetik vissza a konzultáció résztvevői, és ezzel befolyásolhatják a járványügyi védekezés irányát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában