pezsgő életkor

2020.08.18. 17:30

Kiveszik a részüket a város életéből a nyugdíjasok

A civil szervezetek is bemutatkoztak volna a szeptember elejére tervezett „Miénk a város” fesztivál keretében, az esemény azonban az ismert kormányzati intézkedés miatt elmarad – tájékoztatta lapunkat Battyányi Beáta civil és roma referens, akitől azt is megtudtuk, hogy a városban bejegyzett szervezetek közül mintegy 80 dolgozik aktívan, a tagjaik száma pedig meghaladja az ezret.

– Fontosnak tartjuk és mindent elkövetünk azért, hogy a városban élők is megismerjék a tevékenységüket, és ezáltal bekapcsolódhassanak a társaságok életébe. Ezt a célt szolgálta volna az elmaradt civil nap is, de a közösségi oldalak színes beszámolói is az érdeklődés felkeltését szolgálják. Battyányi Beáta azt is elmondta, hogy a munkahelyi, az intézményi és alapítványi szervezetek kivételével egyre inkább az idősek lesznek tagok, és kevés fiatalt sikerül bevonni közéjük. – Pedig rendkívül nyüzsgő élet zajlik a városban, különösen a nyugdíjas közösségek tesznek ki magukért, ők a civil szervezetek zászlóvivői is egyben – húzta alá Battyányi Beáta. Szerinte komoly gondok lesznek azokban a csoportokban, ahol kiöregednek a tagok, nem egy kiválóan működő társulatot fenyeget ez a veszély.

A Kárpát- medencei Magyarok Baráti Társasága mintegy két évtizede szinte csak aktív dolgozókból állt, ma pedig már döntően időskorúak alkotják a csapatot, de hasonló a helyzet a Karzat Színházbarátok körével is. Nem sokkal jobb a helyzet a vöröskeresztesek esetében sem: Hujber Tamás, aki ugyan a kaposvári járásban szervezi a véradást, elmondta, hogy szinte mindenütt az idősek jelentik a húzóerőt, és a vezetők is többnyire közülük kerülnek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában