futás

2020.09.17. 16:48

A mosdósi kórház gyermekosztályáért futnak a katonák

Már korábban is rendszeresen támogatták könyvekkel, játékokkal, sportszerekkel a mosdósi kórház gyermekosztályát a kaposvári katonák, majd 2016-ban jótékonysági futóversenyt szerveztek, amelyet az idén hatodik alkalommal ismételnek meg.

K.G.

A nevezési díjakból és felajánlásokból tavaly 1,5 millió forintot dobtak össze az indulók, a pénzből laptopokat, csocsóasztalt is vettek a beteg gyerekeknek, számolt be erről sajtótájékoztatón Gavlik Péter ezredes, a MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred parancsnoka. Szeptember 26-án délelőtt a Kaposvár Arénától indul a Desedát megkerülő félmaraton, és ide is érkeznek vissza a futók.

Egyéniben, váltóban, 10 kilométeren és 3200 méteres örömfutás kategóriában is rajthoz lehet állni. Borhi Zsombor, kaposvári alpolgármester örömét fejezte ki, hogy élettel telnek meg az új kaposvári sportlétesítmények. Szerb György, a SZIE Kaposvári Campus Testnevelési és Sportközpont igazgatója hozzátette: az egyetemi-főiskolai félmaratoni futóbajnokságot is aznap rendezik meg ugyanezen a helyszínen, a hallgatóknak és külön az oktatóknak is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában