váratlan ivópróba

2020.09.18. 17:41

Ellenőrizték, hogy nincs gond az ivókutakkal Mernyén

Váratlanul megjelent a településen Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik országgyűlési képviselője, hogy felülvizsgálja a közérti ivókutak állapotát.

K.G.

Azt állította, hogy egy lakossági felkérés indította erre a szokatlan lépésre. A helyszínen nem tétlenkedett, a munkatársaival felnyitották az aknát, és azt állapították meg, hogy láthatóan nincs rácsatlakoztatva a rendszerre az ivókút. Emiatt kijelentette, hogy funkciójában nem használható. Végül az ötödik próbálkozásra az önkormányzat hivatala előtti kutat találta működőképesnek. A közösségi oldalán írt arról, hogy bízik benne, az illetékesek minél előbb orvosolják a hibát.

Valótlanságot állít az ellenzéki országgyűlési képviselő, mert a mernyei közkutak döntő része megfelelően működik, reagált Potocskáné akciójára Jáger Róbert polgármester. A település vezetője hozzátette: a vízellátás tökéletes a faluban, és a szolgáltatóval nincs semmi gond. A köztéri ivókutak egyébként alig használtak, hiszen minden ingatlan közművesített Mernyén, csupán gazdaságossági szempontból járnak ki néhányan az utcára a közkutakból vizet vételezni. Az esetleges panaszokról senki sem tett bejelentést, és Potocskáné sem kereste meg a falu vezetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában