nyeregben

2020.12.15. 18:45

A móriczos diákok online lovasversenyen mérettetik meg magukat

A Móricz Zsigmond mezőgazdasági technikum és szakközépiskola lovas csapata kedden délelőtt a lovasakadémia lovardájában sorakozott fel: egy online versenyhez készítettek videót. A négy Fjord kisló – Letti, Lotti, Szöszi, Szaffi – fegyelmezetten oldotta meg a feladatot.

Harsányi Miklós

– Elindulunk, szépen ügetésben! – hangzott az utasítás. Az iskola végzős tanulói – Forró Csilla, Homola Tímea, Benkó Dzsenifer és Lakos Kamilla – vettek részt a négy lovas zenés bemutatón. A diák két hetet készültek a produkcióra, a záróképen a lányok kezükkel egy szívet formáztak meg.

– Nagyon jól sikerült a főpróba – mondta Korb Zsófia lovas szakoktató. – A siker titka, hogy a csoport összes tagja pontosan együtt dolgozzon. Ha valaki téveszt, az rögtön látszik és borul a mutatvány. A lovasoknak nemcsak egymásra, hanem a lovakra és a zene ütemére is nagyon kell figyelniük. Az elkészült felvételt december 20-ig küldhetjük el, s egyúttal iskolánk tanulóinak és tanárainak is meglepetésnek szánjuk.

Homola Tímea Lotti nyergében ült. A 11. osztályos diáklány hat éve lovagol, s remekül érezte magát a felkészülés során. A fiatalok tudomásul vették: a koronavírus járvány miatt elmaradtak a megméretések, ám az online bemutató azért némi vigaszt jelent számukra. S akárcsak a több diáklányt, őt is erősen vonzza a lovasedzői pálya. Lakos Kamilla szerint akkor lehet sikeres egy lovas, ha tehetséges, kellően szorgalmas és rendszeresen jár edzésre. A középiskolás lány 2014-től lovagol, s célja, hogy később újabb versenyeken is bizonyíthassa felkészültségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában