megmozdult a föld

2020.12.29. 12:33

Erősebb, ijesztőbb földmozgást lehetett érezni Somogyban

A hétfői, Horvátországi földrengés után ismét földmozgást lehetett érezni Somogy több részén. Kaposváron az eddigiekhez képest meglehetősen erős volt.

Sonline

A megye több településéről, többek között Marcaliból, Kaposvárról Csurgóról és Barcsról is jelezték hogy érezhető volt a rengés. Több olvasónk is jelezte megyeszerte, hogy a díszek is leestek a karácsonyfákról, illetve zörögtek a polcok. Aki tehette szeretteivel együtt a szabadba menekült ijedten.

Frissítés!

A legfrissebb információkat a földrengéssel kapcsolatban, ide kattintva olvashatja!

A Zselicség dél-nyugati peremén, Visnyeszéplakon is jól érezhető volt a keddi földrengés. A településen élők elmondása alapján az ablakok rezegtek, és úgy érezték, mintha kirántották volna lábuk alól a talajt.

– Úgy éreztük magunkat, mint egy elvarázsolt kastélyban – mesélte Selmeczi Kovács Borbála. – Aki az udvaron volt, nem érezte, csupán a hordókban álló víz mozgásából láthatta, mi történt. A postásunk viszont arról számolt be, hogy éppen levelet vitt ki, amikor leparkolt az udvaron, és megmozdult alatta az autója. Azt hitte a házigazda tréfáltra meg, hogy döcögteti a kocsit – tette hozzá az élménybeszámolójához a visnyeszéplaki asszony.

Az alábbi térképen jól látható, hogy mely területeket érintette a mai födrengés.

Fotó: google.com

A Georisk 6,4-es erősségű földrengésről számol be tíz kilométer mélységben a horvátországi Petrinjától négy kilométerre még 11 óra 19 perckor. Később egy újabb, szintén 6,4-es rengést lehetett hazánkban is érezni. Utórengésekre is számítani lehet.

Megkérdeztük a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóreferensét történt-e bejelentés a földmozgással kapcsolatban megyénkben kedden. Óvári Timót sajtóreferens elmondta, hogy a földrengés nem adott egyelőre munkát a somogyi tűzoltóknak.

Fotó: https://earthquake.usgs.gov

Olvasónk felvétele Nagyberényből a földmozgás végéről:

A horvát sajtó megdöbbentő felvételeket mutat az erős földrengés helyszínéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában