rövid póráz

2021.01.26. 09:15

Egyre több a szökevény Balatonmáriafürdőn

Az elmúlt időszakban több bejelentés érkezett az önkormányzathoz a közterületen kóborló ebek miatt.

Turbéki Bernadett

Ez nem minden esetben jelent kóbor kutyát, jellemzően a kutyák gazdái nem gondoskodnak arról, hogy az állat ne tudja elhagyni a lakóhelyét. Ezért felhívják az ebtartók figyelmét arra, hogy kötelesek az állat megfelelő elhelyezéséről gondoskodni szökésének megakadályozásával.

Az önkormányzat egy felhívást tett közzé, amelyben kitér az állattartók felelősségére az állat oltottságával kapcsolatosan is. A gazdik kötelessége az ebnyilvántartásba is rögzíttetni a kutyát. A négy hónaposnál idősebb ebek kizárólag chippel ellátva tarthatók.

A tulajdonosok kötelesek a kutyájukat közterületen pórázon tartani, mert a szabadon engedett állatok veszélyt jelenthetnek mind ember, mind állat egészségére nézve, valamint a közlekedés- és vagyonbiztonság terén. A felhívás állatvédelmi bírság kiszabását is kilátásba helyezi, amennyiben az ebtulajdonosok nem tesznek eleget kötelezettségüknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában