piaci körkép

2021.01.08. 12:23

Forró pogácsa spanyol eperrel édesítve

Forró krumplis pogácsa illata csalogatta a vevőket péntek reggel a kaposvári nagypiacra.

Góz Lilla

Aki időben érkezett, még vásárolhatott belőle, sőt még forró mákos és túrós rétest is kínáltak. A kocsonya is keresett volt, de sokan érkeztek éthordóval, hogy a Kaja Tanyáról vigyék haza az ebédet, a húslevest és a sertéspörköltet tarhonyával. A mindössze pár fokos hidegben csak a legbátrabb termelők merészkedtek a csarnokon kívülre. Hegedüs Mátyás maga termelte mandarint kínált és aszalt gyümölcsöket, mint például sárgabarackot, kandírozott gyömbért vagy szilvát.

 

– Idén hoztam utoljára mandarint, amit a családdal Horvátországban termelünk – mondta el az őstermelő. Méretes, piros eprek mosolyogtak a csarnok egyik standjánál.

– Megjelent a spanyol eper, finom, érett, kilóját 3500 forintért kínáljuk – mondta el Rádóczi Imre kereskedő. A legtöbben a hétvégi főzéshez hagymát, sárgarépát, krumplit kerestek nála, de jól fogyott a mandarin és az alma is. Márta kosarába zöldségek, húsok és gyümölcsök kerültek. A kaposvári vásárló elmondta: húsleveset és vadast készít a családjának szombaton.

– Mindig magyar terméket veszek, még ha drágább is, jobban bízom bennük – tette hozzá. Különleges kovászolt fehér, félbarna és teljes kiőrlésű kenyereket is lehet kapni a kaposvári nagypiacon kedden, pénteken és szombaton.

– 72 órás kovásszal készülnek a kenyereink, semmilyen adalékanyagot nem használunk, sokan még panírnak is vásárolnak nálunk pékárut – mondta el Kovács Aranka, a szántódi Kovászvirág Pékműhely eladója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában