harci kutyák

2021.01.02. 16:00

Végre kézre kerítenék a kis kedvencek gyilkosait

Már három házőrző pusztult el Karádon, miután a lakosok szerint két harci kutya garázdálkodik a településen.

Koszorus R.

A lakók elmondása szerint a felbőszült ebek a házak kerítésénél izgatják a túloldalon lévő kutyákat, s ha a kerítés nem elég stabil, be is mennek. Így történt a legutóbbi eset is, egy láncra kötött kutyát vonszoltak el az udvarról és marcangolták szét. Egy másik alkalommal egy macska életét oltották ki a helyiek szerint amerikai staffordshire terrier kutyák.

A karádiak azt mondják, nemcsak háziállataikat féltik, de saját testi épségüket is. Volt olyan, aki arra panaszkodott, hogy fél hajnalban dolgozni menni, de a kijárási korlátozás miatt nem kérheti meg családtagjait sem, hogy elkísérjék.

A lakók megoldást sürgetnek, s a polgármester segítségét kérték. Schádl Szilárd kérdésünkre elmondta, a kóbor ebek problémája nem új keletű a településen. – A gyepmesteri szolgálattal kötöttünk szerződést, akik ellenőrzik a falu utcáit, begyűjtik a közterületen kószáló ebeket – mondta a településvezető. – Emellett van mezőőrünk is, aki Karád mind a 49 utcáját járja, és dokumentálja a rendszeresen kint lévő ebeket.

A kettős figyelemmel a nappali kutyainváziót már megszüntették, tette hozzá Schádl Szilárd. Az említett „harci kutyák” viszont éjszaka garázdálkodnak. – Úgy véljük, vagy éjszaka kiengedik őket, vagy kiszöknek – mondta Schádl Szilárd. – Ezért első körben felhívást teszünk közzé, amennyiben valaki látja a kutyákat, nekem jelezze. Ha ez nem jár sikerrel, éjszakai keresőcsapatot szervezek.

Így egyszerre kutatják majd át a település utcáit, hogy kézre kerítsék az éjszakai házi kedvenc gyilkosokat. Schádl Szilárd kiemelte: az a legfontosabb most, hogy megfékezzék a kóborló ebeket és a személyi sérülést megelőzzék.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában