nyári nyitás

2021.03.26. 15:06

Már dolgoznak a föld alatt a munkások

Az arra közlekedők már biztosan észrevették, hogy a Honvéd utcai csomópontban lévő aluljáró jelenleg nem használható. A mindössze 39 éves átkelőhely ráncfelvarráson esik át.

Marosi Gábor

Elkezdődött Kaposváron a Honvéd utcai aluljáró korszerűsítése. A földalatti átkelőhely 1982-ben épült, az elmúlt negyven év alatt pedig átfogóbban egyszer sem újították fel. Szita Károly, Kaposvár polgármestere a beruházással kapcsolatos pénteki helyszíni sajtótájékoztatón elmondta: sok idős ember és kismama jelezte, hogy szükséges lenne korszerűsíteni az aluljárót, ezért is döntöttek úgy, hogy felújítják.

A föld alatti átkelőhelyet negyvenegy millió forintból korszerűsíti az önkormányzat.

Megújulnak a lépcsők, a babakocsi fel- és lejárók, a világítás és újrafestik a falakat, valamint közterület figyelő kamerákat is felszerelnek.

Pintér Rómeó, a környék önkormányzati képviselője, alpolgármester elmondta: örülnek a felújításnak, hiszen az aluljáró állapota méltatlanná vált a használatra.

Az eseményen elhangzott: a földi alatti átkelőhelyet naponta több mint ezren használják és a felújítás idején is lehet majd közlekedni az aluljáróban. A korszerűsítéssel várhatóan júniusra végeznek a szakemberek.

Fotók: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában