fennmaradás

2021.03.07. 09:00

Szerencsére új üzletek nyílnak a régi Fortunában

A hetes számú főúton autózva a Balatonlellén áthaladók láthatják, hogy valami készül a gyorsétterem szomszédjában.

Koszorus Rita

Munkagépek dolgoznak a szebb napokat megélt áruháznál. Sokan azt hitték, teljesen elbontják az épületet, de nem erről van szó.

– Az épület bontási munkálatai annak szerkezetét nem érintik – válaszolta kérdésünkre Gyimesi Péter, az épületet tulajdonló Retail-Rent Kft. ügyvezetője. – Statikailag jó állapotban van az épület, de azt tervezzük, hogy teljesen megújul. Vadonatúj homlokzatot kap majd.

Az ingatlanba két áruház költözik: egy német-holland tulajdonú drogérialánc és a dán bútoróriás. – A multinacionális cégek által támasztott sztenderdeknek megfelelő magas minőségű kivitelezéssel készülnek az épületrészek – közölte Gyimesi Péter. – Összesen négy üzletet alakítunk ki. A földszint nagy részén a két áruház foglal majd helyet, ezeken kívül egy földszinti 60 és egy emeletei 400 négyzetméteres helyiség is várja majd bérlőjét. Hozzátette: új parkolókat is kialakítanak a területen, és az építkezés terveik szerint még idén befejeződik, így várhatóan 2021-ben megnyithatnak az üzletek.

Az épület sokáig a Balaton Füszért tulajdonában állt, itt működött egykor a sokak által ismert élelmiszerek forgalmazásával foglalkozó Fortuna Szupermarket. A Füszért megszűnését követően az áruház a balatonlellei önkormányzat tulajdonába került. Sokáig kihasználatlanul árválkodott a város közepén, aztán egy kínai boltot üzemeltető társaság bérelte ki. Ez a cég közel egy éve költözött ki végleg a valamikori Fortunából.

– Az volt a célunk, hogy funkciót kapjon az épület, és ne üresen álljon, rontva a városképet – mondta megkeresésünkre Kenéz István polgármester. Így végül a város értékesítette az épületet, és ha minden jól megy, még az idén újra vásárlók tölthetik meg az eladóteret.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában