Járványügy Somogyban

2021.04.24. 09:00

Diákigazolvány kell csak az utazáshoz az alsós tanulóknak

Az alsó tagozatos diákok áprilisban díjmentesen utazhatnak a MÁV-Volán-csoport járatain. Az általános iskolák részleges újranyitására tekintettel a vonat- és autóbusz-közlekedésben pedig április 19-től visszaáll a tanítási időszakban érvényes menetrend.

Harsányi M.

Budapest, 2012. április 24. Kelemen Kata és Ivanovics Ádám Iván mutatják a Nemzeti Egységes Kártyarendszer (NEK) részét képező új diákigazolványukat a központi okmányirodában. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Az alsó tagozatos diákok április 19-től április 30-ig érvényes diákigazolványuk vagy az azt helyettesítő – QR-kóddal ellátott – igazolásuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben – jelentette be a társaság.

A Volánbusz megyénkben jelenleg 236 autóbuszt üzemeltet. Somogyban 2019-ben 463 700 helyközi és 55 300 helyi járatot indítottak.

A Mernyei Szabadi Gábor Általános Iskolába csaknem 50 alsó tagozatos diák utazik busszal. Az ecsenyi, a felsőmocsoládi, a polányi, a somogygeszti, a somogyaszalói és a somodori tanulókon kívül szentgáloskéri gyermekek is Volán-járatra szállnak. Az 1–8. osztályos intézménynek 175 tanulója van.

Tóthné Bali Klára, a somogyjádi Illyés Gyula általános iskola igazgatója azt mondta: náluk a tankerület biztosítja a bérletet, illetve az iskolabuszt a diákoknak. A busszal közel 70 alsós közlekedik.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában