Járványügy Somogyban

2021.11.19. 08:00

Szájmaszkokkal védik a polgárőrt

H. M.

A megyei polgárőrszövetség napokon belül 3000 szájmaszkot és 80 liter kézfertőtlenítőt is szétoszt a somogyi egyesületek között.

– Folytatjuk azt a megelőző munkát, amit már korábban elkezdtünk – mondta Poór Gyula, a megyei polgárőrszövetség elnöke. – A koronavírus-járvány első és második hullámában több mint 1,5 millió forint értékű védőeszközt adtunk át egyesületeinknek. Tőlünk telhetően mindent igyekszünk megtenni, hogy a somogyi tagtársak a negyedik hullámban is folyamatosan ellássák szolgálatukat. S nemcsak a falvakban, városokban, hanem a külterületeken is.

Szakmai ajánlások miatt korábban a 65 évesnél idősebb polgárőrök kizárólag saját felelősségükre vettek részt a munkában. Ezt a rendelkezést már a nyáron feloldották, s egyelőre nincs tervben, hogy újra visszaállítanák a szabályt.

Somogyban 84 egyesület működik, közel 2600 taggal, a csapat átoltottsága már meghaladja a 70 százalékot. Poór Gyula azt mondta, sokan már a harmadik vakcinát is felvették, illetve hétről hétre nő azok száma, akik erre is regisztráltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában