védekezés

2021.04.29. 11:39

Moderna vakcina érkezett Somogyba

Száz adag Moderna vakcina érkezett csütörtök reggel a megyei kormányhivatal Népegészségügyi Szervének Fodor József téri épületébe.

Góz Lilla

Kaposvár, 2021. április 29. Kocsis Éva, a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Fõosztálya járványügyi szakügyintézõje a hûtõbe teszi a Moderna amerikai biotechnológiai cég újonnan érkezett koronavírus elleni vakcináit Kaposváron, a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Fõosztálya raktárában 2021. április 29-én. MTI/Varga György

Fotó: MTI/Varga György

Rónay Tamás megyei tisztiorvos elmondta: az oltóanyagot a második körös oltásokra használják fel, azok kaphatják, akik 28 nappal ezelőtt megkapták az első Modernát. A megye járásaiba viszik a vakcinákat, ahol a háziorvosi praxisokban és kórházi oltópontokon adják be a regisztrált lakosoknak. Rónay Tamás megjegyezte: azt tapasztalják, hogy az elmúlt hetekben nőtt a megyében az oltási kedv. A tervek szerint Somogyba jövő héten AstraZeneca oltóanyag fog érkezni. Somogyban folytatódnak a napokban a tömeges oltások, aki már korábban regisztrált az oltásra, időpontot foglalhatott a megadott online felületen. Egyre több a fiatal élt ezzel a lehetősséggel és a napokban megkaphatják a Sinopharm vakcinát. Emellett a második, emlékeztető oltások is zajlanak, Szputnyik és Pfizer vakcinát adnak be a kórházi oltópontokon. A megyében napok óta csökken a koronavírusos betegek száma, csütörtökön Somogyban 63 új fertőzöttet regisztráltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában