újra iskolapadban

2021.05.18. 14:00

A találkozásnak és a meleg ételnek is örültek a kaposvári diákok

Mintha most ért volna véget a nyári szünet – a szeptember első hetére emlékeztette az elmúlt egy hét az általunk megkérdezett tanárokat. Az intézmények többségéből csak egy-két tanuló hiányzik, de vannak olyan iskolák, ahol egész osztályok vannak karanténban.

Marosi Gábor

A középiskolások fél év, míg az általános iskola felső tagozatosai két hónap után, múlt héten hétfőn mentek újra iskolába. Szabó Zoltánné Kudomrák Zsuzsanna, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola főigazgatója elmondta: az elmúlt egy hét tapasztalatai alapján a gyerekek már nagyon várták, hogy újra találkozzanak egymással.

– Minden visszaállt a március nyolcadika előtti állapotba – folytatta a főigazgató. – Természetesen vannak hiányzók, néhány felső tagozatos diák kérte, hogy ne kelljen iskolába mennie. Ez a szám elenyésző, iskolánként egy-két diákot érint. A gyerekekkel együtt a koronavírus is visszatért az intézményekbe, de most sokkal kevesebb fertőzött van, mint március előtt, és bízunk is benne, hogy nem emelkedik a megbetegedések száma – tette hozzá.

A múlt héten a Toldi Lakótelepi Tagiskola egyik osztálya volt karanténban, jelenleg pedig a Gárdonyi Géza Tagiskolában két osztály, összesen 41 gyerek van hatósági házi karanténban. Ők emiatt újra digitális oktatásban tanulnak.

A tanároktól tudjuk: a digitális oktatás hónapjai során tanárokra-diákokra egyaránt felszaladt néhány kiló. Sajnos azonban nélkülöző diákokról is tudnak, akik azért is nagyon várták az iskolába járást, mert ott végre meleg ételhez juthatnak.

A középiskolákban könnyebben ment a visszarázódás. Tóth Krisztina, a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium igazgatója elmondta: a több mint hatszáz diák egy hét alatt visszaszokott az iskolába és betartják az egészségügyi előírásokat. Hozzátette: néhány diákon megjelentek a „bezártság” tünetei, ezért szakemberek is segítik a tanulókat.

Nehezen koncentrálnak a diákok

Molnár Tímea, a kaposvári Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola igazgatója elmondta: az előző héten és most is majdnem teljes létszámban jelen vannak a diákok. Főképp azok tanulnak otthon, akik előrehozott érettségit szeretnének tenni. Molnár Tímea kiemelte: a tanárok tapasztalata szerint a napi többszöri 45 perces koncentráció még nehezen megy a gyerekeknek, de lassan mindannyian visszarázódnak. Az oltásoknak köszönhetően nyugodtabban dolgoznak a tanárok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában