kígyózó sorok

2021.05.23. 20:00

Júniusig még marad a lakat a kispostákon

A koronavírus-járvány a somogyi postásokat is érinti, a megyében öt kisebb posta nem működik ideiglenesen. A kaposvári Bajcsy-Zsilinszky utcai főposta előtt pedig időnként hosszabb sor kígyózik, a nagycsarnokban ugyanis az ügyféltéri ablaknál tartózkodókon kívül legfeljebb négyen lehetnek.

Harsányi Miklós

Jelenleg öt olyan posta van a megyében, amelyik ideiglenesen nem üzemel, ezek közül kettő kaposvári szolgáltatóhely. A Tüskevári posta e hét hétfőtől már ismét várja az ügyfeleket. Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője érdeklődésünkre elmondta: a donneri és a Pécsi utcai posták újranyitása júniusban várható. További hat postán pedig a korábbinál szűkebb a nyitvatartás időtartama. – Az ideiglenes intézkedések oka alapvetően a koronavírus-járvány, amely a postai munkatársakat is érinti – tájékoztatott a szóvivő. – Azokon a településeken, ahol több posta is működik – jellemzően a nagyobb városokban –, a szabadság vagy megbetegedések miatt távollévők helyettesítését úgy oldjuk meg, hogy a kisebb posták működését ideiglenesen felfüggesztjük vagy a nyitvatartását szűkítjük. Így az adott városban folyamatosan tudjuk biztosítani a postai szolgáltatások működését. Ez történt a Kaposvár 1-es posta esetében is, ahol mindent megteszünk, hogy a járvány ellenére zavartalan kiszolgálásban legyen része ügyfeleinknek.

Panulin Ildikó kiemelte: az ügyfelek és a munkatársaik egészségének megőrzése érdekében a postai munkatársak számára kötelező a maszk viselése. S ezt kérik az ügyfelektől nemcsak a postákon, hanem a háznál kézbesítésnél is.

Arató József: – A postán általában csekket szoktam befizetni, s az utóbbi hetekben többször láttam, hogy időnként sok ember várakozik a Bajcsy-Zsilinszky utcai főposta bejáratánál. Ezért előfordul, hogy a cseri postára megyek, mivel nincs túlságosan messze, s ugyanúgy megoldható minden, mint a belvárosban.

Biróné Németh Edit: – Csekket adok fel az északnyugati városrészben, a helyi postán gyors, gördülékeny a kiszolgálás. Néha ott is van várakozás, de rendszerint legfeljebb tíz percen belül végzek. S az is fontos, hogy a parkolóban van elég szabad hely. Szerintem érdemes oda menni, előzékenyek a postai dolgozók és nincs hosszú sor.

Horváth László: – Esetenként sokat kell sorba állni a nagy postánál, főként a reggeli nyitás előtt. Ha pénzt adok fel vagy más ügyet kell intéznem, akkor inkább másik postahivatalt keresek fel, például a batéit. Remélhetően túl leszünk a koronavírus-járványon, megszűnnek a korlátozások, s akkor nyilván eltűnnek a hosszú sorok is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában