közösségi szolgálat

2021.05.22. 14:00

Milliókat kerestek egymásnak a tagok

Terveik szerint hamarosan személyesen találkoznak a kaposvári BNI üzleti közösség tagjai. A héten azonban még online tartották ülésüket.

T. B.

Tanáccsal, kapcsolattal, partnerséggel hat év alatt 800 milliós többletbevételhez juttatták egymást a kaposvári BNI üzleti közösség tagjai. A szervezet egymás segítésére jött létre hat éve és e heti online ülésükön is ez volt a cél. Fodor Lajos, a kaposvári csoport elnöke elmondta: a somogyi vállalkozók zömének nem volt könnyű az elmúlt időszak. Katona Edit éttermet üzemeltet. – Meglepődtem azon, hogy ilyen együttműködés létezik egyáltalán – mondta.

– Hiába adódott lehetőségünk ételkiszállításra, szállóvendégünk nem volt – mondta Simiglai Alexandra, a La Pergola Ház szállodamenedzsere. – Rengeteg vendéglátós feladta, elmentek más területre dolgozni. Sok helyen nincs munkaerő, az igények viszont nőttek – mondta a szállodamenedzser. Hozzátette, náluk egyelőre zökkenőmentesen ment a nyitás, ám úgy vették észre, hogy a vendégek szokásai megváltoztak, akik bemehetnének az étterembe, ők is inkább a teraszon foglalnak helyet.

– A rendezvényszervezés az egyetlen olyan tevékenységi kör, amely az elmúlt tizennégy hónapban folyamatosan kényszerszünetre ítéltetett – mondta Kisgyura Attila, az Art Festival Kft.ügyvezetője. – Valamennyien, akik ebben a tevékenységi körben dolgozunk, kénytelenek voltunk áttérni olyan szolgáltatásra, amelynek van létjogosultsága. Tizennégy hónapot nem lehet másként túlélni – mondta. – Újraindulni sem lehet azonnal, hiszen nagy rendezvényeket gyakran hónapokba telik megszervezni. A július végében, augusztusban merünk csak bízni – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában