megemlékezés

2021.05.25. 06:00

Sok fájdalmat hagy maga után a vírus

A járvány kezdete óta – s főképp az elmúlt néhány hónapban – szinte nem múlt el úgy nap, hogy ne hallottunk volna valamelyik közeli ismerősünk haláláról.

Varga L.

Az elmúlással szembesülni mindig megrázó, különösen, ha minden előzmény nélkül, váratlanul ér bennünket. Lapunkban nemrég emlékeztünk meg a tüskevári nyugdíjasklub vezetőjéről, Szabó Ferencről, akit a hetvenes évei végén ragadott el a koronavírus. Jó egészségnek örvendett, sok szép éve lehetett volna még.

Ugyanilyen váratlanul távozott a közelmúltban a szentgáloskéri egyesület volt vezetője, Gál Vilmosné is. A nyugdíjasklub elnöke a megrendült egészségi állapota miatt már a lemondást fontolgatta, amikor elkapta a koronavírust. Előtte egy héttel még a jövőt tervezgette, s bár át kívánta adni a stafétát, nem akart kivonulni a közösség életéből. Pár nap múlva aztán kórházba került, nem sokkal később pedig már a halálhíre sokkolta a hozzá közelállókat – tudtuk meg Szabó Péter polgármestertől, aki az önkormányzat nevében, megrendülten búcsúzott a szerény, csendes, ugyanakkor rendkívül megbízható falubelijétől, akit kiváló közösségi embernek tartott.

– Juliskát mindenki tisztelte és szerette a faluban. A társulatát húsz éven át vezette higgadtan, kiegyensúlyozottan, jelentős szerepet vállalva abban is, hogy a klub idővel egyesületté alakulhatott. Elhivatottsága irányadó volt a tagok számára, fáradhatatlanul szervezett, mindenütt ott volt, ahol szükség volt rá.

Nem múlt el nagyobb esemény nélküle: ha kellett, verset mondott ünnepélyeken vagy táncolt jótékonysági rendezvényeken, és az utolsó pillanatig színpadra állt a csapatával. A megyei nyugdíjas szövetséggel és rajtam keresztül az önkormányzattal is jó munkakapcsolatot ápolt. A betegségét méltósággal viselte, egész életével példát mutatva az utókor számára is.

Halálával az egyesület életében sem lesz már minden a régi – hangzott a méltatás. Stikel János, a szövetség elnöke a megbízhatóságát és a szerénységét emelte ki az elhunytnak. – Azon vezetők közé tartozott, akik rendkívüli módon szívükön viselik a településükön élők sorsát. A hosszú vezetői tevékenysége során jól szervezett csapatot hozott létre, nagyon odafigyelt a társaira, jól mozgósított a megyei szintű rendezvényekre is. Amiben pedig úttörő munkát végzett: az elsők között vonta be az egyesület életébe a fiatalabb korosztályokat, ezáltal is emelve a rendezvények színvonalát. Halálával komoly veszteség érte a szövetségünket is, emlékét kegyelettel megőrizzük – zárta a megemlékezést Stikel János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában