új otthon

2021.07.17. 20:00

Ház épül a civileknek a régi kórházi tömb helyén

Góz Lilla

Közel 224 millió forint, százszázalékos európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból újul meg és kap funkciót a Kaposi Mór Oktató Kórház egykori déli tömbjének jelenleg üresen álló épülete. A tervek szerint a létesítmény a kaposvári civil szervezeteknek szolgál majd otthonául.

A projekt során a megyei kórház egykori déli tömbjét, ahol egykor a fertőző osztály működött, oly módon alakítják át, hogy az a kaposvári civil szervezetek munkájához szükséges irodáknak és közösségi tereknek adhasson otthont. Új park, játszótér, bábszínház, sok zöldterület és egy új sétány kialakítása már 2019-ben elkészült. A közeljövőben két konferenciateremmel, a 16 irodahelyiséggel, edzőteremmel, a teakonyhákkal és kisebb raktárral is ellátott központot alakítanak ki. Kaposváron ezernél is több civil szervezetet regisztráltak. A Civilek Háza kialakításának fő célja, hogy a városban aktív közösségi szereplők számára helyet biztosítsanak.

Címkék#civil#ház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában