Minden napra Balaton

2021.07.07. 10:57

Ifjú vöröskeresztesek óvják a strandolókat a Balatonon

Elindult a Magyar Vöröskereszt hagyományos balatoni elsősegélynyújtó szolgálata. Fiatal önkéntesek tizenkilenc tóparti strandon óvják a fürdőzők biztonságát a nyaralás közben is.

Sonline

Fotó: Koszorus Rita

Ezen a nyáron is az idén 100 éves Magyar Ifjúsági Vöröskereszt fiatal elsősegélynyújtói óvják a strandolók biztonságát a Balatonnál. Háromszáz fiatal tizenkilenc strandon teljesít szolgálatot a nyári hónapokban – közölte szerkesztőségünkkel a Magyar Vöröskereszt.

Munkájukat, illetve azt, hogy jövőre még több helyszínen lehessenek jelen, a www.voroskereszt.hu weboldalon és a Netpincér ételrendelő alkalmazásával magánszemélyek is támogathatják. A programban idén több mint 300 fiatal önkéntes vesz részt, akik a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látják el 13 Balaton-parti település 19 strandján augusztus 22-ig, minden nap 10 és 18 óra között. Tavaly közel 3 000 esetben segítettek a nyaralóknak. A leggyakoribb esetek a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés és a különböző sportsérülések voltak.

Fotó: voroskereszt.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában