elkapták a szabálytalankodókat

2021.08.06. 10:00

Ötvenhét pecás akadt fenn a halőrök horgán a Balatonnál

Júliusban egymás után buktak meg a szabályszegő pecások, a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. munkatársai 57 alkalommal készítettek feljelentést. Az előző hónapban 72 ügyet regisztráltak.

Harsányi M.

A balatoni vendégek száma érezhetően emelkedett júliusban, a halőrök sok vendéghorgásszal is találkoztak. A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. legfrissebb összegzése szerint tizenhat ember úgy kezdett horgászni, hogy se állami jegye, se területi jegye nem volt.

Ugyancsak 16-an voltak, akiknél „csak” a területi jegy hiányzott, közülük ketten úgy alkalmazták a behúzós módszert, hogy arra jogosító területi jegyet nem váltottak. A fogási napló vezetésének szabályait tízen sértették meg. Kilencen horgásztak egyszerre három horgászbottal, egy ifjúsági horgászjegyes az engedélyezett egy helyett két bottal pecázott. S egy horgász őrizetlenül hagyta a felszereléseket, ezért indult eljárás.

– Négy ember tartott meg méreten aluli halat – derült ki a cég tájékoztatójából. Közülük egy a fogási naplót sem vezette megfelelően. Ketten más horgászrendi szabályt szegtek meg.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában