örömteli iskolakezdés

2021.09.01. 11:30

Teret kaptak a játékhoz és a sporthoz a Bárczi diákjai

Kívül-belül megújult iskola fogadta a Bárczi növendékeit a megyeszékhelyen.

Góz Lilla

Kívül-belül megújult iskola várja a gyerekeket a Bárczi Gusztáv Módszertani Központban. Az épületet 400 millió forintból korszerűsítették, valamint kialakítottak egy játszóteret és egy ovi-foci pályát is, amelyet kedden már birtokba is vettek a gyerekek.

– Kisfiam most lesz nagycsoportos, nagyon örülünk ennek a szép játszótérnek, le se tudjuk szedni a mászókáról – mondta el Nyers Attiláné, aki gyermekével Nagyberkiből érkezett az ünnepségre.

– A Németh István Program keretében újultak meg az épületeink nyílászárói. A villany- és fűtésrendszert is korszerűsítettük és napelemek kerültek a tetőre – mondta el Benczéné Csorba Margit, a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ főigazgatója. Hozzátette: az oktatási intézményt sikerült akadálymentesíteni, s a Kaposvári Tankerület támogatásával egy ovi-foci pályát és egy játszóteret is kialakítottak. – Az intézményünkben a legnagyobb érték a gyermek, akinek joga van a teljes élethez akkor is, ha odáig rögös út vezet és nekünk mindennapos kihívást jelent – mondta köszöntőjében a főigazgató.

 

Kedden már beköltöztek a kollégisták, szerdán pedig több mint kétszáz gyereknek kezdődik el itt a tanítás. Az intézmény utazó pedagógusai a kaposvári járásban 400 gyermeket látnak el. Eddig húsz elsőst írattak be hozzájuk, akik az ünnepségen megkapták a város ajándékát, a színes tolltartókat. – Ha magam mögé nézek, eszembe jut a két-három évvel ezelőtti homlokzat, régi vágyam volt, hogy megújuljon az iskola – kezdte köszöntőjét Szita Károly polgármester. Kiemelte: évek óta részt vett a nevelőtestületi ülésen, így megismerte a tantestületet, a rendezvényeken pedig a gyerekeket. Megjegyezte: a város célja az volt, hogy a gyerekek és a pedagógusok kényelemben, a legjobb körülmények között tudjanak tanulni, oktatni. – Az idei tanévkezdéskor 36 millió forint értékben öt oktatási intézményben, köztük nyolcmillió forint forrásból tudtunk a Bárcziban játszótereket kialakítani, ahol a szünetekben, szabadidejükben mozoghatnak, pihenhetnek a gyerekek – mondta el Stickel Péter, a Kaposvári Tankerületi Központ vezetője. Hozzátette: a jövőben a fejlesztések folytatódnak, a szakszolgálat is megújulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában