2021.10.12. 10:35
A siófoki Krúdy szarvasbélszínje volt a nyerő a szakácsversenyen
A Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium csapata hozta el az első helyet a Stílusos Vidéki Éttermiség, az Agrármarketing Centrum és a Magyar Konyha Magazin által meghirdetett szakácsversenyről.
A döntőt az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár helyszínén rendezték, melyre hat csapat jutott be. Az első fordulóban gasztronómiai esszét, termelői kutatási anyagot és a tervezett, lefőzött ételek fotóját kellett leadni. A Kömpf Tíria és Balogh István alkotta csapatot Soósné Bolla Zsuzsanna készítette fel a versenyre, de sok szakmai segítséget kaptak Csapody Balázstól, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnökétől és Jáhni László séftől.
A döntőben a fiatalok előételnek fogasfilét tálaltak zöld majonézzel, málnás céklával, friss salátával. A főétel szarvasbélszín volt kelkáposztás kölessel, grillezett gombával és birsalmás mustárkaviárral. Az ételeket Turi Dorina szolgálta fel. A csapatnak köszönhetően félmillió forintos eszközvásárlással gazdagodik a Krúdy, a versenyzők nagy értékű késkészletet, felkészítő tanáruk utalványt kapott.