kínálat

2021.10.15. 08:00

Négy évszakon át nyújtanak élményt

Gy. Zs.

A tizenhatodik évadját befejező Kultkikötő leglátogatottabb helyszíne Balatonboglár volt az idei esztendőben.

– Ehhez minden feltétel adott is volt, hiszen megújult a szabadtéri színpad, illetve vele együtt a művelődési ház is – mondta Nagy Viktor, a Kultkikötő alapító igazgatója.

– Minden helyszínt és települést egybevéve összesen 150 programunk volt az idén, köztük színházi előadások, koncertek és képzőművészeti kiállítások egyaránt. Előszeretettel aposztrofáljuk úgy magunkat, mint a Balaton leghosszabb összművészeti fesztiválja, s ez a jelleg éppen Balatonbogláron szökkent szárba leginkább. Mi hoztuk a boglári Vörös és a Kék kápolna tárlatanyagát, a szentendrei művésztelepről érkezett kiállítókra több ezer ember kíváncsi volt az elmúlt hónapokban. Hasonlóképpen nagyon sokan látták a színházi előadásokat. Felléptek a nyáron a Csiky Gergely Színház színészei, s többek között a budapesti Thália színház egy előadását is láthatták az érdeklődők Balatonbogláron. Ünnepelt helyszíne a település a Kultkikötőnek. Nem véletlen, hogy a mi jelenlétünk sem pusztán a nyári időszakra korlátozódik, hanem négy évszakosan működünk. Lehetőséget látott ugyanis az önkormányzat abban, hogy az együttműködésünk az egész évre kiterjedjen, a mi fő tennivalónk pedig a kulturális feladatellátás lett.

Nagy Viktor azt is elmondta, az őszi, illetve a téli időszakban is tartalmas programokkal készülnek a Kultkikötő keretein belül. Október 16-án a Boldog születésnapot avagy hatan egy pizsamában című előadást nézhetik meg az érdeklődők. A színházi előadások mellett kéthetente jelentkezik a már hatéves múltra visszatekintő filmklub ingyenes vetítésekkel. – Nemcsak kortárs filmeket, hanem klasszikus alkotásokat is beemelünk a repertoárba, s ha adódik rá lehetőség, akkor az alkotókat is elhívjuk – mondta a színész. – Október 23-án például Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmje lesz középpontban, a vetítés után a rendező beszélgetést kezdeményez. Ezeknek az alkalmaknak van egyfajta közösségépítő ereje is: szívmelengető, amikor többen is süteménnyel vagy egy üveg borral érkeznek a vetítésre.

Nagy Viktor

Fotó: T. G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában