kiállítás

2021.10.19. 18:00

Tárlaton mutatják be a vízügyi örökséget Barcson

Vízügyi kiállítótermet avattak kedden délelőtt Barcson. Bencs Zoltán, a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója elmondta: a gyűjtemény összeállításában a Duna Múzeum, valamint a barcsi szakgimnázium volt segítségükre.

Góz Lilla

– Mi vízügyesek nagyon büszkék vagyunk múltunkra, Vízügyi közlemények kiadványunk évről-évre megjelenik, a tárlaton ennek első, 1817-es szaklapjába is beleolvashatnak az érdeklődők, továbbá 1200 vízügyi ágazathoz köthető filmmel rendelkezünk, amelyből ízelítőt is kaphatnak az érdeklődők – tette hozzá az igazgató. Kiemelte: igazi ritkaság a tárlaton Magyarország első gőzhajójának, a Carolinának a makettje, amely Sellyén készült, valamint vízügyi szintező eszközöket is kiállítottak.

Koós Csaba, Barcs város polgármestere az ünnepélyes megnyitón elmondta: nagyon jó kapcsolatot ápol a város a vízügyi igazgatósággal és örülnek, hogy helyet adhatnak a tárlatnak. – A digitális fejlődés korában sem feledik az elődeik munkáját, érdekes és közérthető kiállítási anyagot állítottak össze, amely a múltban gyökerezik és a sokszínű szakmájuk látványos szeletét mutatja be – mondta el köszöntőjében a polgármester. A megnyitó kísérőprogramjaként a Víz világnapi plakátokból nyílt tárlatot is megtekinthették az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában