járványügy somogyban

2021.11.19. 20:00

Hétfőn indul az oltási akcióhét, hat helyszín várja az érdeklődőket Somogyban

Hétfőn kezdődik az oltási akcióhét, Somogyban reggel hét és este hét óra között hat helyszínen várják az oltakozni vágyókat. A lakosoknak nem kell előzetesen időpontot foglalniuk, így azok is könnyen hozzájuthatnak a vakcinához, akiknek nincs vagy nehézkes az internetelérése.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

– A koronavírus járvány agresszív felfutó időszakban van Magyarországon, ezért országszerte több százezer időponttal várjuk az oltakozókat 101 helyszínen, kórházakban és szakrendelőkben – kezdte a kaposvári sajtótájékoztatót pénteken délelőtt György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára. Kiemelte: a jövő vasárnap záruló akcióhéten oltásra érkezőknek nem kell előzetesen időpontot foglalniuk, regisztrálniuk, így azok is könnyen hozzájuthatnak a vakcinához, akiknek nincs vagy nehézkes az internetelérése, illetve a megadott felületeken nem tudnak csatlakozni az egészségügyi rendszerhez.

– Az oltás az egyetlen hatékony védekezési eszköz a koronavírus járvány ellen, ezért arra biztatunk mindenkit, hogy aki még nem tette meg, oltassa be magát, akiknél pedig már 4-6 hónap eltelt a második oltás óta, kérje a harmadikat – tette hozzá az államtitkár. Megjegyezte: az oltóanyagok rendelkezésre állnak, a honvédség és a kormányhivatalok is segítenek az oltások gördülékeny lebonyolításában. Kiemelte: a járvány megállítása csak együtt sikerülhet és a lakosok biztonsága érdekében szombattól a szájmaszk használat is kötelező zárt térben. Megjegyezte: az oltópontot a következő hét után is nyitva lesznek, valamint a háziorvosok is folyamatosan kapják a vakcinákat, és a rendelőkben is lehetőségük van a somogyiaknak oltakozni.

– Somogy megyében a kaposvári, a siófoki, a nagyatádi, a marcali kórházban, valamint a barcsi és fonyódi rendelőintézetben várjuk az oltakozni vágyókat reggel hét és este hét óra között – mondta el Neszményi Zsolt kormánymegbízott. Hozzátette: csütörtökön tartották a megyei oltási munkacsoport ülését, amelyen azt a döntést hozták meg, hogy a Somogy Megyei Kormányhivatal közel hatvan munkatársa adminisztrációs segítséget nyújt az oltópontokon az akcióhéten. Moizs Mariann, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója elmondta: Somogy eddig jól kezelte a járványhelyzetet, köszönetet mondott azoknak, akik ebben segítettek. – Fel vagyunk készülve a következő időszakra, ami nem lesz könnyű, de tudjuk a dolgunkat, valamennyi feltétel rendelkezésre áll, a legfontosabb az oltások felvétele és az egyéni védekezés további lehetőségeinek betartása – emelte ki a főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában