árverés

2021.11.29. 20:25

Jótékony cél érdekében kerültek kalapács alá a torták

Jótékonysági torta árverést tartottak hétfőn este Kaposfüreden, ahol a kaposvári Mélyben és Reményben Alapítvány gyűjtöttek támogatást. A résztvevők nyolc tortára licitálhattak, a legnagyobb, száz szeletes 320 ezer forintért kelt el.

Fotó: Lang Róbert

– Csak nyugodtan licitáljanak – biztatta a vendégeket mosolyogva Ojtó Szabolcs, a Slendy Pékség marketing vezetője a jótékonysági akción, melynek a kaposfüredi Lagom Bistro & Cafe adott otthont. Nyolcadik alkalommal hirdették meg az árverést, s ezúttal egy száz, három hetvenöt, illetve négy ötven szeletes tortára ajánlhattak fel kisebb-nagyobb összegeket a résztvevők. Több mint húsz céget hívtak meg a szervezők, ám hét vállalkozás vezetője nem tudott eljönni, de ők így is 430 ezer forintot ajánlottak fel – a tortaárverés kedvezményezettjének – a kaposvári Mélyben és Reményben Alapítványnak.

– Együtt többre vagyunk képesek segíteni: ez az akció fő üzenete – hangsúlyozta Ojtó Szabolcs. – Mutatja az érdeklődést, hogy az első évben nagyjából 800 ezer forint gyűlt össze, s a legutóbbi, 2019-es árverésen 2,1 millió forint ajánlottak fel. A mostani résztvevők között, ipari, szolgáltató és élelmiszeripari vállalkozás is megtalálható.

Horváth Árpád, a Kapos Atlas Kft. igazgatója online kapcsolódott az árverésbe. A száz szeletes édességnél 130 ezer forinttal indult a licit, ezt követően viszont felgyorsultak az események: a 150 ezer, 170 ezer forint után újabb ajánlatok érkeztek, s a Kométa 99 Zrt. jóvoltából végül 320 ezer forintért kelt el az édesség.

Gondoskodó közösség

– A társadalmi szerepvállalást fontos feladatnak tekintjük – mondta Hollósy Tibor, a Kométa 99 Zrt. ügyvezető helyettese. – Jó érzés adni, s olyanokat támogatni, akik a közösségért szívvel-lélekkel dolgoznak.

A Fino-Food Kft. indulás óta részt vesz a torta árverésen. Egyed Linda ügyvezető-igazgató szerint lényeges, hogy a helyi vállalkozások összefognak egy-egy jótékonysági ügy kapcsán. Mohayné Farkas Ibolya, a Mélyben és Reményben Alapítvány elnöke az árverés előtt részletesen bemutatta tevékenységüket. A civil szervezet négy településen 18 olyan rászoruló családnak segít, ahol összesen 71 gyermeket nevelnek. Többek közt fejlesztő foglalkozással, korrepetálással segítenek, s közös szabadidős programokat is szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában