vérükkel segítenek

2021.11.19. 18:00

Újra Somogyi Hírlap véradást szervezett a Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt péntek délután újra Somogyi Hírlap véradást szervezett, melynek a Kapos Hotel biztosított helyszínt. Három órán keresztül várták a jelentkezőket, akik között huszonéves fiatalember és nyugdíjas is volt.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– A véradás mindig fontos, de most különösen az – mondta a kaposvári Vajda György. – Szerintem biztató, hogy a koronavírus járvány negyedik hullámában is kitartóak az emberek és aki teheti, az jön és segít. Egészségesnek érzem magam, megvizsgáltak, minden rendben volt és szokás szerint gyorsan, fájdalommentesen lezajlott a véradás.

A 66 éves férfi az idén már negyedszer vett részt véradáson, legközelebb 2022-ben jelentkezik. Vajda György szerint jó érzés másokon segíteni és SMS-t kap, amikor a vérét felhasználják. Az interneten értesült a pénteki véradásról, s úgy érzi, hogy a tájékoztató kampányt érdemes még szélesebb körben folytatni, így még több leendő véradóhoz is eljuthat az üzenet.

Hujber Tamás, a Magyar Vöröskereszt somogyi szervezetének munkatársa közölte: legközelebb hétfőn Marcaliban és Balatonkilitiben véradás, kedden Nagyatádon valamint Somban, míg szerdán a kaposvári OBI áruházban.

A férfiak évente ötször, a nők legfeljebb négyszer adhatnak vért, s minden alkalommal szükséges bemutatni a személyi igazolványon kívül a lakcím továbbá a TAJ kártyát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában