Jótékonyság

2021.12.14. 17:00

Hétvégi borravalójukat ajánlották fel a futárok az anyaotthonnak

Nem mindennapi tettre szánták el magukat a kaposvári ételfutárok.

Góz Lilla [email protected]

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A FoodPanda helyi kiszállítói a hétvégi borravalójukat felajánlották a Borostyánvirág Anyaotthon lakóinak. Matusa Zsolt, a futárszolgálat kaposvári csapatkapitánya lapunknak elmondta: első ízben indították el jótékony akciójukat, hogy pénzösszeggel segítsenek egy helyi szervezetnek. A kaposvári Borostyánvirág Anyaotthont választották. 

Egy héten át a helyi média és az éttermek segítségével hívták fel a figyelmet jótékony akciójukra. Kaposváron huszonöten dolgoznak, csaknem fele a futároknak főállásban, a többiek mellékállásban. Mikor a futárszolgálat bő egy éve megjelent Kaposváron, akkor mindössze hatan dolgoztak. A somogyi megyeszékhely és környékén naponta több száz kiszállítást végeznek. 

 

– A szombati és vasárnapi borravalónk teljes összegét felajánlottuk, ami 21 100 forint lett, továbbá a futárok ezt az összeget megtoldották, így hetvenegyezer kétszáz forint gyűlt össze – közölte a csapatkapitány. Hozzátette: a futárszolgálatuk vállalta, hogy kiegészítik az összegyűjtött összeget, így az anyáknak és gyermekeinek 142 ezer négyszáz forintot fognak átadni csütörtök délelőtt. 

Biró Dániel, a Borostyánvirág Anyaotthon vezetője elmondta: örülnek, hogy a futárok alapítványukat választották. Hozzátette: a támogatásból karácsonyi vacsorához alapanyagokat, valamint élelmiszercsomagokat fognak vásárolni az édesanyáknak és gyermekeiknek. 

Címkék#food panda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában