Helyi közélet

2021.12.16. 10:00

Négyszáz kötet érkezik a megye gyerekházaiba

Marosi G.

Mintegy ötven könyvet kapott ajándékba a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóságtól (TEF) a mezőcsokonyai Csillagvár Biztos Kezdet Gyerekház kedden. A kötetek között mese-, ifjúsági-, történelmi-, és ismeretterjesztő könyvek is találhatók, ráadásként A cigányság történetének atlaszát is ajándékba kapta az intézmény. A gyerekház dolgozói a könyveket életkor szerint osztályozzák majd, egy részük a könyvtárban marad, a többit pedig karácsonykor szétosztják a hozzájuk járó szülők között. 

A TEF már tavaly is támogatta a gyerekházat könyvekkel, melyek közül gyakran kölcsönöznek a családok. Nemcsak a mezőcsokonyaiak gazdagodtak olvasnivalóval, Lengyeltótiba, Somogyvárra, Ádándra és Nagyberénybe is jutott a kötetekből. A TEF munkatársai a következő napokban is járják majd a somogyi intézményeket és összesen több mint 400 könyvet ajándékoznak a gyerekházaknak. 

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában