Oltás

2022.01.14. 17:30

A harmadik oltás volt a legnépszerűbb

A 2022-es évben először tartottak oltási akciót a Videotonnál pénteken.

K.G.

Fotós: Lang Robert Kaposvar

Kaposváron most több mint 30 dolgozó igényelte az oltást, nagy részük a harmadik, ismétlő vakcinát adatta be magának. A marcali gyáregységben is meghirdették az oltási akciót, de ott most kisebb volt az érdeklődés. Minden résztvevő Pfizert kapott a nagyvállalat oltási kampányának következő állomásán. 

A cégnél az átoltottság a szellemi foglalkozásúak körében elérte a 80 százalékot, míg a fizikai dolgozók között lényegesen alacsonyabb. Általánosságban véve elmondható, hogy három alkalmazottból kettő van beoltva náluk, tudtuk meg Fábián Balázstól, a Videoton-Elektroplast Kft. ügyvezetőjétől. A 60 százalékos eredmény az országos átlagnak megfelelő. Ha lesz rá igény, folytatódni fog az akció, mert a pénteki időpontot is azért tűzték ki, miután többen jelezték a dolgozók közül, hogy felvennék a harmadik oltást. A tavalyi akcióik nagyon sikereseknek bizonyultak, összesen 250 embert tudtak beoltatni. 

A hétvégén a kaposvári háziorvosok sem pihennek. Rudas Rozália, Mózes Gyöngyi, Fülöp Norbert háziorvosok pénteken délután kettőtől hatig várták az oltásra jelentkezőket. Zsákai Zsoltnál és Horváth Ágotánál a pénteki időpont mellett január 15-én szombaton is felvehető a vakcina 10 órától egészen 18 óráig.  Technikai okok miatt a január 15-re szervezett oltás elmarad Lengyeltótiban. Az oltási lehetőség Fonyódon, a Szent István u 27. szám alatti szakrendelő épületében kialakított oltópontban biztosított 15-én, 10 és 18 óra között.          

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában